SkładnikiSpód200ml puree fasoli6 łyżek otrąb owsianych6 łyżek mleka w proszku odtłuszczonego3 jajka1 łyżeczka oregano1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki suszonej bazylii1/8 łyżeczki soliSos pomidorowy3 pomidory z puszki bez skórki3 łyżki "płynu" spodpomidorów1 łyżka koncentratu pomidorowegoGarstka świeżej bazyliiZąbek czosnku1/8 łyżeczki białego pieprzuNa pizzę położyłamParówkę z szynkiStarty ser lightKilka oliwekKilka ząbków czosnkuPrzygotowanieSpód przygotowujemy mieszając składniki i piekąc w okrągłej foremce 30 minut w 180 stopniach. Potem wyłączamy piekarnik i czekamy 20 minut. Wyjmujemy i stygnie w foremce. Ja oczywiście taki spód wczorajszego wieczoru już miałam gotowy :)Zrobić sos to chwila - wszystkie składniki do garnuszka i powolutku doprowadzamy do wrzenia. Rozgniatamy pomidory, przeciskamy czosnek przez praskę i gotowe. Wykładamy na spód nawet gorący!Potem nakładamy na pizzę co tam w lodówce jest. Pieczemy 20-25 minut na 200 stopni i...WCINAMY!SMACZNEGO SIOSTRY!!