Wykonanie
Makaron razowy z
dynią,
porem i
kiełbaskamiprzepis własnySkładniki: na 2 porcje200g
makaronu razowego do spaghetti50g pieczonej dyni1 mały
por1/2 małej
papryczki chili1 ząbek
czosnku1 mała franfuterkaodrobina startego
cheddara1 łyżka
oliwy z oliwekPrzygotowanie:
Makaron ugotować al dente i odstawić.Rozgrzać
oliwę na patelni, podsmażyć pokrojoną w cienkie plastry frankfuterkę, dodać pokrojony na drobniutko
czosnek,
papryczkę chili i
por, smażyć przez ok 2 minuty, następnie dodać upieczoną
dynię, smażyć jeszcze chwilę, dodać ugotowany
makaron, wszystko wymieszać i podać od razu, można posypać odrobiną
sera - u mnie starty
cheddar.Smacznego!Dołączam do akcji: