ßßß
mojego przepisuSkładniki: na 12 spodów12 gotowych spodów z kruchego ciasta250g serka mascarponesok z jednej cytryny4 łyżki cukru pudru1 białko2 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki wodygarść truskawek na dno babeczki + do dekoracjilistki mięty2 łyżki startych wiórków czekoladyPrzygotowanie:Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Zelatynę rozpuścić w trzech łyżkach wody i odstawić do ostygnięcia, następnie dodać ją do masy serowej i dobrze zmiksować by nie powstały grudki. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do serka i delikatnie przemieszać łyżką.Na dno każdej gotowej babeczki ułożyć po jednej całej truskawce, przykryć ją kremem cytrynowym i udekorować połówkami truskawek oraz miętą. Oprószyć startą czekoladą i schłodzić w lodówce przez ok 1 godziny.Smacznego:)