Nie ma to jak w domu...własny kąt, prawdziwa kuchnia, wspaniała szafka przypraw, która ma już problem z domykaniem się, i możliwość gotowania...wreszcie!Dziś kulinarny eksperyment a w nim kompozycja mandarynek i chilii. Moim zdaniem rewelacja ale możecie sprawdzić sami :-)przepis autorskiSkładniki: na 1 porcję!!!0,5 piersi z kurczaka1 łyżka zielonego sosu z chilli1 łyżka ciemnego sosu sojowego0,5 puszki mandarynek + cały syrop1 łyżka marynowanych grzybów munkilka gałązek natki pietruszkikilka płatków suszonej chillipół żółtej paprykiPrzygotowanieKroimy pierś z kurczaka w paski, obtaczamy delikatnie w mące i podsmażamy na oleju ok 5 minut, tak by miał ładny biały kolor.Dodajemy po łyżce sosu sojowego jak i zielonego chilli,paprykę żółtą a następnie cały syrop z mandarynek gotując na bardzo małym ogniu do czasu odparowania syropu i lekkiego zagęszczenia się sosu.Na końcu dorzucamy kilka mandarynek i mieszamy do czasu aż się rozpadną i zmieszają z resztą składników.Podajemy z ryżem posypując drobną natką i płatkamichilli oraz przybierając resztą całych mandarynek.Smacznego!Przepis został opublikowany w czasopiśmie "Przyślij przepis nr 12?011"