Wykonanie
Ostatnio jestem na etapie słodkości, nie wiem dlaczego ale strasznie chce mi się piec..nie budzę się już jak dawniej o 11:00 w południe, nie wyleguje się przed tv i zasypiam z
kurami... podobno tak określa się wiek dojrzały :) wstaję...tup tup do kuchni po
kawę, odebranie poczty...zakupy i gary a w myślach
torty,
ciastka i różnego rodzaju słodkie rarytasy! Rosnę..czuję, że rosnę :)) obiecuję sobie,że to ostatni raz, że już nie
będę i znów dostaje w prezencie
owoce...i znów trzeba coś z nich zrobić i nigdy nie wpadam na pomysł
smakowych kefirów tylko w wir słodkiego ciasta jakiekolwiek by ono nie było!Tym razem kostka serowa z dużą ilością
porzeczek na ogromnie słodkim spodzie z
ciasteczek Oreo.

przepis własnySkładniki:500g
serka twarogowego zmielonego250ml
śmietanki kremówki2
galaretki do masy serowej ( u mnie agrestowa ) + 1,5 szklanki
wody2
galaretki wiśniowe na wierzch2 szklanki czerwonych
porzeczekciasteczka oreo na spódPrzygotowanie:Ubić
śmietankę na sztywno, dodać
serek i zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki
wody, ostudzić i wlać do masy serowej. Tortownicę wyłożyć
ciasteczkami oreo, wylać masę sernikową i wstawić do lodówki na ok 3 godziny. Gdy sernik zastygnie, wyłożyć na wierzch
porzeczki i zalać kolejną porcją
galaretki. Chłodzić jeszcze godzinę.Smacznego :)