Wykonanie
Sałatka na szybką kolację :)

przepis własnySkładniki:1
awokado400g
sałaty mix6
rzodkiewek2
pomidory1/4
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka1 łyżeczka wasabi1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka
sosu sojowego jasnego1 łyżeczka nasion czarnego
sezamu1 łyżka posiekanych
orzechów włoskich1/2 opakowania
kiełków słonecznikaodrobina drobniutko pokrojonej
chilisól,
pieprz do smaku
Awokado obrać, pokroić połówki na cienkie plasterki,
pomidory sparzyć i obrać ze skórki, podzielić na ósemki,
rzodkiewkę poszatkować na tarce (mandolinie) w plastry.
Sałatę wymieszać z odrobiną
soli i
pieprzu, ułożyć na talerzu.
Oliwę,
sos sojowy i wasabi wymieszać w blenderze na jednolity sos i zamarynować
pomidory,
rzodkiewkę i
avokado w oddzielnej miseczce. Dobrze wymieszać, ułożyć na talerzu z
sałatą, posypać
czerwoną cebulą,
chili,
orzechami,
kiełkami słonecznika i udekorować czarnym
sezamem, podawać :)