Wykonanie
Pokrzywę zjadłam po raz pierwszy i cieszę się, że
mogę napisać że nie ostatni :)W domu nazwano mnie czarownicą i tak mi się to spodobało, że uznałam iż zacznę też pijać pokrzywowe napary, które korzystnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego i do tego poprawiają cyrkulację
krwi co w moim przypadku jest dość ważne:) Nie wpadłabym na zjedzenie pokrzywy gdyby nie fakt, że ciągle czytam u Was na blogach, że zbieracie
młode chwasty i zajadacie się nimi w sałatkach! zgłupiały czy co? chwasty?! no i sami widzicie...mam i ja chwast na talerzu:)Odważyłam się!

przepis własnySkładniki:garść
młodej sparzonej pokrzywykilka gałązek pokrzywy z kwiatemkilka liści
sałaty lodowej1 duży sparzony i obrany
pomidor4 plastry pokrojonej w kostkę
fetykilka zielonych
oliwek pokrojonych w plastry3 ząbki
czosnku1/2
papryczki chili3 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżeczka
mioduNa talerzu położyć kawałki liści
sałaty lodowej,
pomidor pokroić na ósemki i rozłożyć na sałacie, następnie poukładać sparzoną pokrzywę, pokrojony
ser feta, pokrojone
oliwki i posypać główkami pokrzyw z kwiatami.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na gorący
olej, dodać
chili bardzo drobno pokrojone i na małym ogniu podgrzewać aż
czosnek będzie złoty ale nie spalony.Do całości dodać
miód, wymieszać i polać
sałatę.Smacznego :)

Dodaję do akcji: