Wykonanie
Przyszła nam z
Werą ochota na
ciasteczka, koniecznie musiały być z drobinkami
czekolady, prawie jak pieguski, chrupiące, słodkie, pachnące
czekoladą i dokładnie takie wyszły, może nawet lepsze bo naszym genialnym składnikiem była również przepyszna słodka, miodowa pasta sezamowa idealnie nadająca się do tego typu kruchych
ciastek! Strzał w dziesiątkę...biegnę parzyć
kawę :-)

przepis własnySkładniki:220g
mąki tortowej120g
cukru1
jajko140g pasty sezamowej z
miodem140g miękkiego
masła150g
groszków czekoladowych1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sodyWszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy na najniższych obrotach. Gdy ciasto połączy się w kulę, wykładamy je na oprószoną
mąką stolnice i wałkujemy na prostokąt grubości 0,5cm, wykrawamy
ciasteczka ulubioną foremką i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do wypieków w odstępach 3 centymetrowych gdyż
ciasteczka trochę podrosną. Pieczemy w temperaturze 170' około 15 minut uważając by zbyt mocno się nie przypiekły, wszystko zależy od piekarnika, jeśli rumienią się u Was szybciej należy skrócić nieco czas np do 10 minut.Polecam i życzę smacznego :-)