Wykonanie
Suszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam.Najczęściej jadam jesienną i zimową
porą, kiedy to nie ma świeżyc h.Robię czasem z nimi jajecznicę, ale
pasty jajecznej dotąd nie robiłam.
Pora to nadrobić, tym bardziej, że
pasty jajeczne to moje ulubione sposoby na
jajka.Składniki:* 6
jajek* kilka
pomidorów suszonych z
oliwy (tyle, żeby czuć było ich smak)*
sól,
pieprz*
lubczyk,
czosnek niedźwiedzi, zielona
pietruszka lub inne ulubione* łyżka
jogurtu gęstego* łyżka
majonezu (opcjonalnie)
Jajka ugotowałam na twardo, dodałam wszystkie składniki i zmiksowałam, ale nie na gładką masę, bo lepiej pasta smakuje jak wyczuwalne są kawałeczki składników.Zjadłam z pappadums, które odkąd zrobiłam pierwszy raz, odtąd się nimi zachwycam nieustannie:)
"Nie bój się iść powoli. Obawiaj się jedynie stania w miejscu"przysłowie chińskie