ßßß Cookit - przepis na Fasolka szapargowa duszona w smietanie

Fasolka szapargowa duszona w smietanie

nazwa

Wykonanie

Sezon na fasolke juz nastal ;) Zapraszam na prosty i pyszny dodatek do obiadu.
Dla 4 osob:
750 g fasolki szparagowej
30 g cebuli
20 g maki
20 g masla
150 g smietany
sol, cukier
sok z cytryny
Fasolke umyc, obrac z wlokien, pokroic na skosne kawalki, zalac dwoma szklankami wody, dodac pokrojona w kostke cebule i tluszcz. Gotowac na malym ogniu. Miekka fasolke posolic, doprawic do smaku cukrem. Doprawic maka wymieszana ze smietana i kilkoma lyzkami wywaru od gotowania fasolki (aby smietana sie nei zwazyla). Przyprawic do smaku sokiem z cytryny.
Przepis z ksiazki: "Dobra kuchnia". wyd. Watra 1988
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/07/Fasolka-szapargowa-duszona-w-smietanie.html