Wykonanie
« Surowka z
czerwonej kapustyKruchy mazurek z
dzemem ... »Propozycja na wielkanocny obiad :)

Dla 4 osob:1 1/2 kg
miesa wieprzowego na pieczen np.
schabpieprz, sol2-3 lyzki
oleju400 g
szalotek0 , 5 l rosolu3
cytryny2 lyzki
mioduszalwia suszonaMieso umyc, osuszyc, posolic i popieprzyc ze wszytskich stron. Obsmazyc na
oleju ze wszytskich stron, wyjac z patelni.
Szalotki obrac, posiekac i usmazyc na pozostalym
oleju. Podlac niewielka iloscia rosolu. Przelozyc do brytfanny, ulozyc na wierzchu
mieso, dwie
cytryn przekroc na
polowe i ulozyc w brytfannie. Wstawic do nagrzanego piekarnika- 160°C. Piec 90 minut. Co jakis czas dolewac rosolu i obracac pieczen. Otrzec skorke z pozostalej
cytryny i wycisnac sok. Wymieszac z
miodem. Polac pieczen na 20 minut przed koncem pieczenia. Pod koniec pieczenia posypac
szalwia (na kilka minut przed koncem) Podawac z sosem utworzonym w czasie pieczenia (mozna ewentualnie zagescic)Przepis dodaje do akcji:Przepis z: "Mio" nr 10/2013środa, 02 kwietnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »