ßßß Cookit - przepis na Ciasto marmurkowe z kandyzowanym ananasem i mleczkiem ...

Ciasto marmurkowe z kandyzowanym ananasem i mleczkiem ...

nazwa

Wykonanie

Jakis czas temu w promocji bylo mleczko kokosowe- zakupilam zatem spora ilosc. Dzis pierwszy propozycja ciasta z wykorzystaniem tego skladnika :) Ostatnio mam "faze" na super proste i szybkie ciasta ucierane :) No i smaczne, oczywiscie ;)
Na forme keksowa o dlugosci 30 cm:
200 g kandyzowanego ananasa
250 g masla
250 g cukru
szczypta soli
4 jajka
375 g maki
1 opakowanie proszku do pieczenia (przeznaczone na 500 g maki)
125 ml nieslodzonego mleczka kokosowego
2 lyzki wiorkow kokosowych (zastapilam mielonymi migdalami)
2 lyzki kakao w proszku
5 lyzeck soku pomaranczowego
Kawalki ananasa drobno posiekac i wymieszac z 1 lyzka maki. Maslo ubic z cukrem i sola na kremowa mase. Dodac pojedynczo jajaka ciagle ubijajac. Pozostala make wymieszac z proszkiem do pieczenia, dodawac do masy naprzemian z mleczkiem kokosowym ciagle ubijajac. Mase podzielic na 2 czesci. Do jednej doddac kawalki ananasa i wymieszac a do drugiej kakao, wiorki kokosowe, sok pomaranczowy i wymieszac. Wykladac na przemian do foremki, wygladzic na wierzchu. Piec w uprzednio nagrzanym piekarnkiu w temperaturze 175°C ok 1 godzine. Sprawdzic patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w srodku.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/06/Ciasto-marmurkowe-z-kandyzowanym-ananasem-i.html