ßßß Cookit - przepis na Brukselka w smietanie

Brukselka w smietanie

nazwa

Wykonanie

« Pieczarkowe gratin
Sernik rumowy »
Moja ulubiona ;)
Dla 4 osob:
800 g brukselki
100 ml bulionu warzywnego
200 g smietany kremowej
starta galka muszkatalowa
1-2 lyzeczki lagodnej musztardy
sol, pieprz
Brukselke oczyscic, przekroc globy na krzyz, wrzucic do oslonej wrzacej wody, gotowac 10 minut, odcedzic. Smietane wymieszac z bulionem i zagotowac. Doprawic do smaku sola, pieprzem, galka muszaktalowa i musztarda, ewentualnie zagescic maka ziemniaczana. Dodac brukselke i zagotowac.
Przepis z: "Meine Familie& ich" nr 1/2013
wtorek, 28 kwietnia 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/04/Brukselka-w-smietanie.html