ßßß

Dla 4 osob:600 g brukselki1/2 peczka natki pietruszki6 lyzek masla5 lyzek bulki tartej2 szalotkilyzka sosu sojowegoszczypta cukruszczypta soliBrukselke oczyscic z zewnetrznych lisci i gotowac 10-15 minut w lekko osolonej i poslodzonej wodzie bez przykrycia. Odcedzic na sicie. Ulozyc w wysmarowanej maslem formie do zapiekania. Maslo rozpuscic na patelni, podsmazyc posiekane szalotki, wsypac tarta bulke, usmazyc na rumiano. Wlac sos sojowy, wsypac pieprz i posiekana natke pietruszki. Doprawic do smaku sola. Brukeslke polac tarta bulka, wstawic do nagrzanego piekarnika (200°C) i zapiekac przez 10 minut.Jesli ktos chcialby sie dowiedziec, co jest kolorowym tlem moich dzisiejszych zdjec to zaparaszam do mojego robotkowego bloga :)Przepis na podstawie przepisu z "Poradnika domowego" nr 3/2014. Przepis zglaszam do akcji: