ßßß Cookit - przepis na Szaszlyki z piersi kurczaka

Szaszlyki z piersi kurczaka

nazwa

Wykonanie

« Zaproszenie do akcji ...
Placek ucierany z truskawkami ... »
Dobry pomysl rowniez na grila :)
A tu juz jeden szaszlyk znalazl amatora ;)
Dla 4 osob:
600 filetow z piersi kurczaka
1 czerwona cebula
2-3 lyzki soku z cytryny
2 lyzki oleju
200 g boczku
sol, pieprz,
tymianek
Filety oplukac, osuszuc, pokroic w kostke ok 2x2 cm. Wlozyc do torebki foliowej, dodac suszony tymainek (1 lyzeczka), sok z cytryny i olej. Torebke zamknac, pougniatac, aby marynata obtoczyla dobrze mieso. Odlozyc do lodowki na pol godziny. Boczek pokroic na kwadratowe plasterki ,a cebule w cwiartki, nastepnie rozdzielic na poszczegolne platki. Na patyczki lub szpadki nkaldac mieso, boczek i cebule. Posollic i popieprzyc. Piec w piekarniku w temparaturze 200 °C ok. 15 minut. Mozna tez upiec na grillu. Mozna tez do szaszlykow dodac kawalki papryki, czy plasterki pieczarek.
Przepis po modyfikacjach z: "Gut und günstig" nr 6/2013
niedziela, 16 czerwca 2013, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/06/Szaszlyki-z-piersi-kurczaka.html