Wykonanie
« Zaproszenie do akcji ...Placek ucierany z
truskawkami ... »Dobry pomysl rowniez na grila :)

A tu juz jeden szaszlyk znalazl amatora ;)

Dla 4 osob:600 filetow
z piersi kurczaka1
czerwona cebula2-3 lyzki
soku z cytryny2 lyzki
oleju200 g
boczkusol,
pieprz,
tymianekFilety oplukac, osuszuc, pokroic w kostke ok 2x2 cm. Wlozyc do
torebki foliowej, dodac suszony
tymainek (1 lyzeczka),
sok z cytryny i
olej. Torebke zamknac, pougniatac, aby marynata obtoczyla dobrze
mieso. Odlozyc do lodowki na pol godziny.
Boczek pokroic na kwadratowe plasterki ,a
cebule w cwiartki, nastepnie rozdzielic na poszczegolne
platki. Na patyczki lub szpadki nkaldac
mieso,
boczek i
cebule. Posollic i popieprzyc. Piec w piekarniku w temparaturze 200 °C ok. 15 minut. Mozna tez upiec na grillu. Mozna tez do szaszlykow dodac kawalki
papryki, czy plasterki
pieczarek.Przepis po modyfikacjach z: "Gut und günstig" nr 6/2013niedziela, 16 czerwca 2013, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »