Wykonanie
Pokusilam sie sprobowac kwiaty
szczypiorku z mojego ogrodka. Sa o wiele bardziej wyraziste w smaku niz same
lodyzki szczypiorku. Mocno pikatne, nie potrafie zjesc wiecej niz 4 w jednej porcji
salatki ;)

Dla 4 osob:1 kg ziemniakow1
cebula1 peczek
rzodkiewek4 duze
ogorki konserwowe500 ml
bulionu warzywnego4 lyzki
oleju4 lyzki
bialego octu winnegosol,
pieprzkwiaty
szczypiorku- ilosc wedle uznania
Ziemniaki obrac, pokroic na talarki.
Bulion zagotowac, gotowac w
bulionie plasterki ziemniakow, az
beda miekkie. Odcedzic,
bulion zachowac.
Cebule obrac i posiekac na drobno.
Ogorki pokroic w talarki,
rzodkiewki umyc i pokroic na talarki. Na patelni rozgrzac 2 lyzki
oleju, udusic
cebule, dodac
bulion i zagotowac, ostudzic. Dodac pozostaly
olej i
ocet, wymieszac. Doprawic do smaku
sola i
pieprzem. Zalac skladniki
salatki, wymieszac, odstawic do lodowki na 30 minut. Przed podaniem przystroic kwiatami
szczypiorku, ktor oczywiscie zjadamy wraz z salatka ;)Przepis dodaje do akcji: