ßßß
Dla 4 osob:1 kg ziemniakow1 cebula1 peczek rzodkiewek4 duze ogorki konserwowe500 ml bulionu warzywnego4 lyzki oleju4 lyzki bialego octu winnegosol, pieprzkwiaty szczypiorku- ilosc wedle uznaniaZiemniaki obrac, pokroic na talarki. Bulion zagotowac, gotowac w bulionie plasterki ziemniakow, az beda miekkie. Odcedzic, bulion zachowac. Cebule obrac i posiekac na drobno. Ogorki pokroic w talarki, rzodkiewki umyc i pokroic na talarki. Na patelni rozgrzac 2 lyzki oleju, udusic cebule, dodac bulion i zagotowac, ostudzic. Dodac pozostaly olej i ocet, wymieszac. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Zalac skladniki salatki, wymieszac, odstawic do lodowki na 30 minut. Przed podaniem przystroic kwiatami szczypiorku, ktor oczywiscie zjadamy wraz z salatka ;)Przepis dodaje do akcji: