Wykonanie
Lubie "
dziwne" ciasta. Bez
maki, albo z jakims ciekawym skladnikiem... To bylo tak ciekawe, ze do konca nie wiedzialam, jak je nazwac... Szarlotka, czy sernik? Ale musze powiedziec, ze smakowalo wysmienicie :)

Na forme o srednicy 26 cm:5 kromek
chleba tostowego (malych- nie american sandwich!)4
jablka145 g
cukru3
jajka75g
masla175 g kremowego
serka typu Philadelphia100 g mielonych migdalowZ kromek
chleba tostowego odkroic skorki, a nastepnie pokruszyc na drobno.
Jablka obrac, wyciac gniazda nasienne i pokroic na osemki.
Jablka wymieszac z 3 lyzkami
cukru. Ulozyc na wylozonej papierem do pieczenia foremce.
Zoltka oddzielic od bialek.
Zoltka ubic z
maslem i pozostalym
cukrem na puszysta mase. Dodace
serek, a nastepnie pokruszony
chleb i
migdaly. Kazdorazowo wymieszac.
Jajka ubic na szytywna paine z odrobina
soli. Wymieszac z
ciastem. Wylozyc na przygotowane wszesniej
jablka. Piec w temperaturze 180°c ok. 40 minut.