Wykonanie
Moze sie skusicie? Przyjemnie owocowa w smaku, ale i cebulowa- przypomina mi duszona
cebule z mojego rodzinnego domu. Najlepiej smakuje z
razowym chlebem.

Dla 4 -6 osob:2
cebule2 duze
jablka2 lyzki
oleju2 lyzki
masla1 lyzka
brazowego cukrusol,
pieprzCebule obrac i drobno posiekac.
Jablka obrac, wyjac gniazda nasienne i drobno pokroic. Na patelni rozgrzac
olej, usmazyc
polowe cebuli na rumiano, posolic, przelozyc na talerz. Na
masle usmazyc pozostala
cebule i
jablka do miekkosci. Dodac
cukier, smazyc przze ok. 5 minut czesto mieszajac. Zmiksowac blenderem, dodac pozostala
cebule iw ymieszac. Doprawic do smaku
sola i
pieprzem.Przepis z: "Meine Familie & ich books" nr. 11/2012 "Brote für Genisser"