ßßß Cookit - przepis na Pieczarki po hrabiowsku

Pieczarki po hrabiowsku

nazwa

Wykonanie

« Tortellini z nadzieniem ...
Orientalny placek pomaranczowy »
,Do obiadu lub solo. Przepis z ksiazki "Kuchnia Polska." M. Caprari
Dla 4 osob:
250 g pieczarek
garsc drobno posiekanych orzechow (wloskie, arachidowe- wzielam wloskie)
1/2 szklanki majonezu
1-2 zabki czosnku
1 peczek natki pietruszki- wzielam 2 lyzki suszonej
sol, pieprz
sok z cytryny
Pieczarki oczyscic i posiekac w plasterki. Skropic mocno sokiem z cytryny, aby nie zczernialy. Czosnek przepuscic przez praske lub drobno posiekac. Majonez wymieszac z posiekana zielenina, czosnkiem i orzechami i polac pieczarki. Wymieszac. Przed poadaniem wstawic do lodowki na conajmniej 15 minut.
poniedziałek, 23 stycznia 2012, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/01/Pieczarki-po-hrabiowsku.html