« Tortellini z nadzieniem ...Orientalny placek pomaranczowy »,Do obiadu lub solo. Przepis z ksiazki "Kuchnia Polska." M. CaprariDla 4 osob:250 g pieczarekgarsc drobno posiekanych orzechow (wloskie, arachidowe- wzielam wloskie)1/2 szklanki majonezu1-2 zabki czosnku1 peczek natki pietruszki- wzielam 2 lyzki suszonejsol, pieprzsok z cytrynyPieczarki oczyscic i posiekac w plasterki. Skropic mocno sokiem z cytryny, aby nie zczernialy. Czosnek przepuscic przez praske lub drobno posiekac. Majonez wymieszac z posiekana zielenina, czosnkiem i orzechami i polac pieczarki. Wymieszac. Przed poadaniem wstawic do lodowki na conajmniej 15 minut.poniedziałek, 23 stycznia 2012, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze