Dzis zapraszam na moje imieninowe muffinki z bananami i dwukolorowa kruszonka. Naprawde pyszne!Na 12 sztuk:225 g masla lub margaryny do pieczenia225 g cukru2 jajka75 ml maslanki400 g maki1 opakowanie proszku do pieczeniaszczypta soli2 duze dojrzale banany1 lyzeczka kakaoZ 75 g maki, 50 g masla i 50 g cukru zagniesc kruszonke, podobnie wykonac kakaowa kruszonke, dodajac dodatkowo kakao.125 g masla utrzec ze 125 g cukru na puszysta mase. Ciage ucierajac dodac jajka, maslanke i make wymiezsana z proszkiem do pieczenia i sola. Banany obrac i pokroic w talarki, wymieszac z ciastem.Blache do pieczenia muffinek wylozyc papierowymi foremkami i napelnic je ciastem. Posypac kruszonka. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ok. 25-30 minut.Smacznego!! :)Przepis z: "Bild der Frau. Backen." Nr 1/2009Przepis uczestniczy w akcji: