W oryginale bylo z kapusty wloskiej, ale jej wczpraj nigdzie nie dostalam, wiec uzylam pekinskiej- w sumie podobnej. W zimie potrzena witamin- kapusta jest tu jak znalazl, jest zwlaszcza doskonala dostarczycielka witaminy C. Warto zjesc taka surowke do obiadu.Na duza miske surowki:500 g kapusty wloskiej lub pekinskiej2 jablkapol dlugiego ogorka salatkowegosol, cukier2 lyzki octu winnego1/2 szklanki smietany1 lyzka posiekanego zielonego kopruKapuste drobno poszatkowac, jablka obrac i zetrzec na tarce z grubymi otworami. Rozdrobnione produkty polac octem i wymieszac. Ogorka obrac, pokroic w polkrazki, dodac do kapusty i jablek. Przyprawic surowke sola i cukrem do smaku, wymieszac ze smietana.A tu dla porownania jeszce oba rodzaje kapusty:Kapusta wloska:A to kapusta pekinska:Zdjecia obu kapust ze strony: http://sklepirena.pl/index.php