Sałata zielonamasłowa wyjątkowo piękna o tej porze roku, aż kusi aby ją schrupać.W zasadzie nie trzeba do niej nic dodawać ( no może poza śmietaną ), ale jeśli wzbogacimy ją kawałkiem ogórka i kilkoma rzodkiewkami, nabierze jeszcze lepszego smaku i kolorku. Bo przecież jemy najpierw oczami :)Tak przygotowana sałata pasuje chyba do każdego obiadu.Składniki- główka sałaty masłowej- pół dużego zielonego ogórka- kilka rzodkiewek- śmietana 12 %- sól,cukier- ocetjabłkowyWykonanieSałatęporwałam na małe kawałki, dodałam do niej pokrojonego w plasterki ogórka i pokrojoną w półplasterki rzodkiewkę. W małej miseczce przygotowałam sos: 3-4 łyżki śmietany zmieszałam z odrobiną soli,cukru i kilkoma kroplami octujabłkowego. Powstałym sosem polałam sałatę i przed podaniem wymieszałam.Smacznego :)