ßßß
12o g maki pszennej1 jajko½ szklanki brązowego cukru115 g masła¼ świeżego ,startego imbiru60 g zmielonych orzechów/ np.arachidowych/płaska łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliorzechy/może być kokos/ do posypaniaWykonanie:Masło utrzeć z cukrem,dodać jajko,a następnie mąkę wymieszaną z pozostałymi sypkimi produktami/można użyć miksera/Wstawić ciasto do lodówki by dobrze stwardniało.Małe porcje ciasta rozwałkować i wykrawać dowolnej formy ciasteczka.Można również z całości ciasta formować małe kuleczki, a następnie spłaszczać,tworząc okrągłe ciasteczka.Posypań dowolnie zmielonymi orzechami,kokosem itp. .Ciastka układać na blasze w odstępach,aby nie dopuścić do sklejenia/w czasie pieczenia rosną/Piec ok.15-20 min. W temp.180 stopni.Można posypać cukrem pudrem.