Wykonanie
Uwielbiam
ciasteczka kukurydziane. Mają taki cudowny zapach i smak, że mogłabym je jeść kilogramami, mam nadzieję, że przypadną wam do gustu :) Podobne robiłam już wcześniej TUTAJ.Składniki:/28 sztuk/1,5 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
mąki kukurydzianej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/8 łyżeczki
soli125g
masła pokrojonego na kawałki2 duże
jajka2/3 szklanki ciemnego
brązowego cukruPrzygotowanie:Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Wyłożyć 2 blachy papierem do pieczenia.Przesiać oba rodzaje
mąki,
proszek do pieczenia i
sól do dużej miski. Wrzucić
masło i rozdrobnić mikserem, aż ciasto będzie przypominać
bułkę tartą. Dodaj jaka i
brązowy cukier. Wyrobić miękkie ciasto.Uformować z ciasta kulki wielkości
orzecha włoskiego i ułożyć ba blachach o odstępach 3 cm.Piec około 20-25 minut. Przełożyć na metalową kratę by ostygły.Smacznego :)