Wykonanie
Najłatwiejsza, najpopularniejsza .Na śniadanie, na kolacje, na kromkę
chleba lub podjadana z misy łyżką.
Sałatka jarzynowa z lekkim swądem peerelowskim, ale któż powie, że to źle? TO były ciekawe czasy, choć mi znane tylko z opowieści ....

Składniki ( na ok. 1 , 1 kg sałatki):1 słoik
mieszanki meksykańskiej Pudliszek250 g
marchwipół
selera (korzeń)200 g
pietruszki2
ogórki kiszone5 łyżek
jogurtu naturalnegopieprzMarchew,
selera i
pietruszkę ugotuj w 2 litrach
wody do miękkości. Ugotowane warzywa i
ogórki pokrój w kosteczkę.
Mieszankę meksykańską odcedź z
wody i wymieszaj z warzywami.
Jogurt przypraw
pieprzem i wymieszaj z
sałatką.
Sałatkę przechowuj w lodówce.Wartość Kaloryczna 44 kcal ( 100 g sałatki )
Białko 2,1 gWęglowodany 6 , 6 gTłuszcz 0 , 7 g