Wykonanie
Co zrobić, gdy zostało ci trochę
ryżu (z czegokolwiek) ? To ! To danie . :)Szybki miszmasz na patelni, trochę szaleństwa z nożem w ręku . I jest jedzonko !Mięsisty
groszek dodaje charakteru, a
pestki dyni ? Teraz przepis bez dyni się nie obejdzie, więc to taki mały bonus.Z pozdrowieniami i dedykacją dla kumpeli, która dzisiaj zaczęła przygodę z technikum gastronomicznym :)
Składniki ( na 1 porcję):pól szklanki ugotowanego
ryżu brązowego (ok.80 g)5 łyżek
zielonego groszku konserwowego1/2
cebuli1 ząbek
czosnku1
jajko1 łyżka pestek z
dyniipieprzCebulę posiekaj w piórka, a
czosnek w drobną kosteczkę. Podsmaż je na patelni (podlewając
wodzą). Dodaj
ryż oraz
groszek. Cały czas mieszając, wbij
jajko i dodaj
pestki dyni. Przypraw do smaku.Smacznego ! :]Wartość Kaloryczna 330 kcal (1 porcja)
Białko 18,8 gWęglowodany 39 , 8 gTłuszcz 11,7g