Wykonanie
Kuskus zdobył moje
serce. Pasuje do
mięska, można nadziewać nim warzywa. Dzisiaj stał się bazą mojej sałatki warzywnej. Mrugające oczka z
oliwek mimowolnie wzbudziły uśmiech na mojej twarzy.Już nie
mogę doczekać się wakacji... :)

Składniki ( 1 porcja):
kuskus 60g
cebula czerwona1/2
ogórka szklarniowego1 łodyga
selera naciowego1 średni
pomidorzielone oliwki z pastą 6 szt.
natka pietruszkipieprztymianekKuskus zalać wrzątkiem 1 cm nad poziom
kaszy i odstawić na chwilę. Warzywa(
cebulę,
pomidor,
ogórek i
seler) umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na patelni, dodać warzywa, przyprawić i podsmażać przez ok. 4 minuty.
Kuskus zmieszać z warzywami, przyozdobić pokrojonymi w plasterki
oliwkami.Wartość Kaloryczna 295 kcal
Białko 10,9 gWęglowodany 54 , 6 gTłuszcz 3 , 5 g