Takie schabowe marynowane są pyszne..często je robię..zwłaszcza na święta czy jakieś imprezy...wystarczy wcześniej przygotować marynatę i włożyć do niej plastry mięsa i odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne.1,20 kg schabu, polędwicysól i pieprzolej do smażeniaMarynata:3 jajka3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka płaska musztardy2 łyżki majonezusól1 łyżka przyprawymaggiprzyprawa gosposi Rafexpieprzcytrynowy Rafex5 łyżek olejukilka łyżek bułki tartej OleofarmSchab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Wyjąc z marynaty , panierować w bułce tartej.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.