Wykonanie
Nigella umieściła je w swojej książce "How to be a domestic goddess" w dziale wypieków dla dzieci. Zupełnie nie trafione, patrząc na moją rodzinę ;-) Smakowały jedynie mojemu M. ... Intensywnie snikersowe, słodkie, pachnące orzeszkami i
masłem orzechowym. Dla fanatyków snickersów!Składniki na 12 muffinek:250 g
mąki pszennej5 łyżek drobnego
cukru1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli6 łyżek (160 g)
masła orzechowego (typu 'crunchy')60 g
masła, roztopionego1 duże
jajko, roztrzepane175 ml
mleka3 batoniki Snickers (po 65 g każdy)Wymieszać razem
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia i
sól. Dodać
masła orzechowego, mieszać do otrzymania struktury kruszonki. Do
mleka wlać roztopione
masło i roztrzepane
jajko, wymieszać. Połączyć zawartość dwóch naczyń, na koniec dodając pokrojone Snickersy.Formę do muffinek wyłożyć papierkami. Nałożyć do nich ciasta. Można dodatkowo posypać orzeszkami. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Przed wyjęciem ostudzić.Smacznego :)