-250g serka mascarpone-130g śmietany 30%-50g cukru pudru-50g likieru Amaretto-1 filiżanka kawy rozpuszczalnej-biszkopty "języczki" ok. 100g-3 łyżki kakaoW naczyniu ubijamy śmietanę. W drugim pojemniku ser+cukier-mieszamy (do połączenia składników).Następnie do serka z cukrem stopniowo dodajemy ubitą śmietanę.W trzecim naczyniu łączymy alkohol z kawą (czekamy do przestudzenia).Naczynie (najlepiej żaroodporne-nie trzeba wykładać folią spożywczą lub aluminiową) podłużne wykładamy nasączonymi w ponczu biszkoptami. Na pierwszą warstwę biszkoptów układamy porcję kremu, ponownie biszkopty i znowu krem. Na koniec pyszne, posypane na krem, kakao.Tiramisu trzymamy w lodówce lub w bardzo zimnym miejscu.Pierwsze tiramisu (a co ważne bez surowych żółtek) wyszło wyśmienicie. Nic nie zostało, polecam. Smacznego :-)