Wykonanie
Ciasteczka, które po posypaniu
cukrem pudrem wyglądają jak przyprószone śniegiem. Mogą leżakować do 3 tygodni w zamkniętym pojemniku i dalej są przepysznie
migdałowe :)Składniki:220 g
masła5 łyżek
cukru pudru (i do posypania)350 g
mąki1
żółtko120 g mielonych
migdałówMasło utrzeć z
cukrem. Dodać
żółtko - utrzeć. Dodać
migdały i
mąkę - utrzeć. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na ok. 30 minut.Piekarnik nagrzać na 190ºC. Z ciasta formować kule około 25 g i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-30 minut, po wystudzeniu posypać
cukrem pudrem (nie żałować
cukru! ;) )Przepis wzięłam ze strony www.poezja-smaku.pl