Składniki ;- 400 gram mąki tortowej- 100 gram masła- 150 gram cukru pudru- 1 łyżka przyprawy do ciastek korzennych- 2 łyżki kakao- 2 jajka- 50 gram czekolady gorzkiej (90 %)- 100 gram miodu ( wielokwiatowego )- 50 gram marcepanu- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaSposób przygotowania -Do garnka wrzuć masło, miód i czekoladę całość rozpuść i lekko schłodzi .Do miski wsyp mąkę , cukier puder ,przyprawę do ciastek korzennych ,kakao, i proszek do pieczenia dodaj jajka i marcepan oraz wlej wcześniej schłodzoną masę . Całość zagniataj ręką . Ciasto będzie się kleiło ale nie dodawaj zbyt dużej ilość mąki .Ciasto rozwałkuj na stolnicy lub na blacie na grubość 4 mm i piecz porcjami od 10 min do 12 min.Pamiętaj stolnica lub blat musi być lekko obsypana mąką ,żeby ciasto się nie przyklejało .Smacznego :)