Wykonanie
Bardzo prosty i szybki przepis na przepysznie
czekoladowe ciasto!;)Zrobiłam je raz, a teraz robie za każdym razem jak mam tylko ochotę na coś baaaardzo słodkiego!;)Składniki:-2
czekolady gorzkie (min 60%
kakao)-1 kostka
masła-6
jajek-100g
mąki-300g
cukru białego lub brązowego-naczynie do tarty1.Masa pierwsza (czekaoladowa):
Czekolady rozpuszczamy razem z
masłem w rądelku do jednolitej masy i odstawiamy do ostygnięcia.2. Masa druga: 6 jaj (całych), 100g
mąki i 300g
cukru miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.3. Kiedy nasza czekoladowa masa ostygnie dodajemy ją do drugiej masy i powoli miksujemy także do uzyskania jednolitego koloru;) Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.4. Naczynie do tarty smarujemy
masłem (dokładnie na bokach) Następnie wlawamy naszą masę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok 20 min.5. Po upłynięciu czasu wyjmujemy ciasto i pozostawiamy na ok 30 min do lekkiego wystygnięcia. Możemy podać je z
bitą śmietaną,
lodami i
owocami, ale samo też smakuje doskonale!Smacznego!!