ßßß
Cookit - przepis na Przepisy użytkowników
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Przepisy użytkowników
Składniki
Biszkopty
Cukier
Mąka
Kakao
Proszek do pieczenia
Herbata
Wódka
Krówki - cukierki
Margaryna kasia
Herbatniki
Dżem z czarnej porzeczki
Polewa czekoladowa
Wykonanie
Biszkopt
: 8 jaj, 1 szkl.
cukru
, 6 łyż.
mąki
, 4 łyż.
kakao
, 2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia
,Upiec
biszkopt
i przekroić na pół.Zaparzyć 0,5 l
herbaty
, dodać 100 g
wódki
- poncz.Masa: 1 puszka masy
krówki
, 1
margaryna Kasia
.Dodatkowo: 6 paczek
herbatników
, 2
dżemy z czarnej porzeczki
.
Biszkopt
przekroić i nasączyć ponczem. Wyłożyć 1
dżem
. Na ciasto ułożyć warstwę
herbatników
nasączonych delikatnie w ponczu. Warstwę posmarować masą
krówkową
. I tak do wyczerpania masy. Na ostatnią warstwę
ciastek
wyłożyć
dżem
i na koniec położyć drugą część
biszkoptu
.Ciasto można udekorować
polewą czekoladową
.
Źródło:
http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/42/biszkopt-ciemny-z-herbatnikami-i-karmelem
Przepisy powiązane
Tort dwukolorowy
Ciasto:
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: ciasto "góra lodowa"
Z reniferami w Nowy Rok
Brzdąc
Składniki powiązane (0)