Wykonanie
« Powrót  Opis:To chyba jedno z najpopularniejszych rozwiązań dotyczące rogalików. Chodzi o nadzienie z powideł oczywiście. Bardzo dobre rogaliki i prosty do wykonania przepis. Myślę, że możesz się na nie skusić.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 50 dekagramów
margaryna 25 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
drożdże 5 dekagramów
mleko 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
jajka 2 sztukpowidła według uznania
sól 1 szczypta
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w zimnym
mleku. Z
mąki zmieszanej z
proszkiem do pieczenia,
margaryny, rozpuszczonych
drożdży,
jajek,
cukru waniliowego,
soli wyrobić ciasto. Gotowe owinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 2 - 3 godziny.Podzielić na 2 części. Rozwałkować ciasto na grubość 3 mm w kształcie koła, następnie podzielić na 12 części (w kształcie trójkąta), formować rogaliki wkładając do każdego powidło.Układać na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Po ostudzeniu posypać
cukrem pudrem.Autor: lajla94kkeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: asiakowalData: 2011-12-22Rewelacyjne rogaliki,polecam dla łasuchów.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: