ßßß
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(1 głos )5
01 5admin5 / 5 starsIdealna polewa czekoladowado pierniczków i ciasteczekSkładniki3/4 szklanki cukru pudru1 łyżka kakao3 łyżki wody1 łyżeczka miodu70 g gorzkiej czekoladyPrzygotowanieCukier puder przesiać razem z kakao do miski. W garnuszku zagotować wodę z dodatkiem miodu, wlewać stopniowo do miski z cukrem mieszając jednocześnie łyżką. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce), dodać do miski z masą cukrową i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Następnie w razie potrzeby dodawać stopniowo ciepłą (letnią) wodę, mieszając energicznie łyżką, do uzyskania odpowiedniej gęstości polewy. Pierniczki lub ciastka na chwilę zanurzać do w polewie i odczekać chwilę aż ścieknie jej nadmiar.Propozycja podaniado pierniczków alpejskich, tradycyjnych pierniczków