ßßß Cookit - przepis na Rolada z ciasta francuskiego z buraczkami, kozim serem i żurawiną

Rolada z ciasta francuskiego z buraczkami, kozim serem i żurawiną

nazwa

Wykonanie

Składniki
375 g gotowego ciasta francuskiego
6 małych buraczków
100 g młodego szpinaku
125 g pokrojonego koziego sera
1 drobno posiekana papryczka chilli bez pestek
1/2 cebuli pokrojonej na plasterki
50 g suszonej żurawiny
1 jajko
sól, pieprz, oliwa
Przygotowanie
Buraczki umyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, przez około 45 - 50 minut, aż będą miękkie. Ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki, doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą z oliwek.
W dużej misce wymieszać buraczki, szpinak, ser kozi, żurawinę, cebulę, chilli. Doprawić wszystko solą i pieprzem.
Nadzienie ułożyć na cieście (zgodnie z instrukcją na opakowaniu, np. grube ciasto można rozwałkować) i zwinąć roladę. Można też formować 4 mniejsze paczuszki.
Ciasto ułożyć sklejeniem do dołu na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmarować roztrzepanym jajkiem i piec przez około 25 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/buraczki/rolada_z_buraczkow/przepis.html