Składniki2 porcje3 małe kapustkipak choi1 łyżka oleju roślinnegook. 170 g tofu (twardego)Sos:1 duży ząbek czosnku3 łyżki sosu sojowego2 łyżki wody1 łyżeczka cukru1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka oleju sezamowegoDo posypania: 2 łyżki prażonych orzeszków ziemnychPrzygotowaniePak choi przekroić wzdłuż na pół, umyć pod bieżącą wodą i ugotować na parze (4 minuty). Tofu delikatnie pokroić w ok. 1,5 cm kostkę.Na patelni z nieprzywierającym dnem rozgrzać olej roślinny i włożyć tofu. Podsmażyć do zrumienienia (ok. 2 minuty), delikatnie przewrócić na drugą stronę i dalej podsmażać aż do uzyskania pożądanego stopnia zrumienienia.Pod koniec smażenia tofu na patelnię włożyć drobno posiekany czosnek a następnie po ok. 1 minucie pozostałe składniki sosu (sos sojowy, woda, cukier, mąka ziemniaczana, olej sezamowy). Chwilę wszystko podgotować aż sos nieco zgęstnieje.Sos i tofu wyłożyć na pak choi, posypać prażonymi orzeszkami ziemnymi (najlepiej rozetrzeć je w moździerzu).WskazówkiAby tofu się nie rozpadło i było ładnie zrumienione nie należy go zbyt często przewracać ani "mieszać" na patelni.