Składniki12 sztuk300 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g cukruszczypta soli2 łyżki startej skórki z cytryny (tylko najbardziej żółta zewnętrzna część)1 opakowaniu cukru wanilinowego2 jajka250 ml jogurtu, kefiru, maślanki125 g masła, roztopionegoPrzygotowanieFormę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Piekarnik nagrzać do 190 stopni C . Do jednej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, wymieszać, dodać cukier, sól, skórkę z cytryny i cukier waniliowy, ponownie wymieszać.W drugiej misce rozmieszać jajka z jogurtem, kefirem oraz roztopionym i ostudzonym masłem.Mokre składniki wlać do sypkich i delikatnie wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników.Wyłożyć do papilotek i piec przez około 20 - 22 minuty.WskazówkiMuffinki najlepiej upiec w formie na muffiny wypełnionej papilotkami.