Wykonanie
Składniki2 porcje60 g
kiełbaski chorizo (pikantna, paprykowa)1 puszka obranych i pokrojonych
pomidorów (polpa di
pomodori)5 łyżek odsączonej
czerwonej fasoli z puszkiopcjonalnie
papryka w proszku (słodka, pikantna, wędzona)2
jajkado podania (opcjonalnie)
jogurt naturalnyPrzygotowanie
Kiełbaskę obrać z błonki, pokroić na plasterki, włożyć na patelnię o średnicy minimum 20 cm i podsmażyć z dwóch stron, w
sumie przez ok. 2 minuty.Wlać zawartość puszki z
pomidorami, dodać
fasolę i zagotować. Doprawić małą szczyptą
soli oraz
papryką jeśli jej używamy, wymieszać i gotować przez 2 minuty.Następnie wbić
jajka, przykryć i gotować do czasu aż
białka będą ścięte a
żółtka będą jeszcze miękkie (ok. 4 minut, ale zależy to od rodzaju, wielkości patelni i wielkości ognia pod patelnią). Wyłożyć na talerze i podawać z
jogurtem.