Jedno z moich ulubionych śniadań to jajka na warzywach. Śniadanie bardzo pożywne, kolorowe i przede wszystkim smaczne.Składniki (3 porcje)3 ugotowane w mundurkach ziemniaki (ja gotuję dzień wcześniej)1 papryka1 pomidorpuszka czerwonej fasolki100 g wędliny1 szalotka6 jajekoliwaWykonanieZiemniaki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę posiekać na drobną kosteczkę, wędlinę pokroić na kawałeczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę i wędlinę, następnie dodać ziemniaki i smażyć na złoto.Paprykę i obranego pomidora kroimy na kawałeczki, dodajemy do ziemniaków, dusimy około 5 minut. Warzywa rozsuwamy na boki aby zrobić miejsce na wbicie jajek. Wbijamy jajka i smażymy aż się zetną. Do potrawy dodajemy odsączoną fasolkę.