ßßß
185 g (1 1/4 szklanki) mąki75 g (1/2 szklanki) mąki ze środkiem spulchniającym1 łyżeczka sody1 łyżeczka przyprawy do pierników1/2 łyżeczki mielonego cynamonu220 g (1 szklanka) brązowego cukru90 g (3/4 szklanki) posiekanych orzechów włoskich lub pekanów3 jajka, rozbełtane480 g startej marchewki (2 szklanki, ok 4 średnich marchewek)460 g rozgniecionych przejrzałych bananów, (1 szklanka, 2 duże banany)250 ml (1 szklanka)olejuPiekarnik nastawiamy na temperaturę 170 st C, wykładamy papierem 24 cm tortownicęMieszamy mąki, sodę przyprawy i cukier w dużej misce. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Wlewamy miksturę do przygotowanej foremki. Pieczemy ok 1 1/4 godziny. Studzimy w foremce. Można posypać cukrem pudrem.