ßßß
 
            
         85 g masła140 g drobnego cukru100 g brązowego cukru125 g czekolady deserowej1 łyżka złotego syropu2 jajka1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego lub waniliowego100 g mąki2 łyżki kakao plus do posypania1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPiekarnik nastawić na temperaturę 180 st. Wysmarować 20 cm kwadratową foremkę i wyłożyc papierem do pieczenia.Umieścić masło, cukry, chekoladę i złoty syrop w rondelku i delikatnie podgrzewać mieszając do momentu aż mikstura będzie gładka. Zdjąć z ognia i wystudzić.Ubić jajka z ekstraktem. Wymieszać z wystudzoną czekoladową miksturą. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.Umieścić w foremce i piec ok 25 minut. Wystudzić w foremce, posypać kakao i pokroić na kwadraty.
85 g masła140 g drobnego cukru100 g brązowego cukru125 g czekolady deserowej1 łyżka złotego syropu2 jajka1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego lub waniliowego100 g mąki2 łyżki kakao plus do posypania1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPiekarnik nastawić na temperaturę 180 st. Wysmarować 20 cm kwadratową foremkę i wyłożyc papierem do pieczenia.Umieścić masło, cukry, chekoladę i złoty syrop w rondelku i delikatnie podgrzewać mieszając do momentu aż mikstura będzie gładka. Zdjąć z ognia i wystudzić.Ubić jajka z ekstraktem. Wymieszać z wystudzoną czekoladową miksturą. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.Umieścić w foremce i piec ok 25 minut. Wystudzić w foremce, posypać kakao i pokroić na kwadraty.