ßßß
125 g ciemnej czekolady90 g miękkiego masła230 g drobnego cukru1 łyżeczka naturalnego extraktu z wanilli2 jajka o temp. pokojowej80 g mąki30 g kakao1/2 łyżeczki proszku do pieczenia125 g posiekanych orzechów pecanPiekarnik nastawiamy na temperaturę 180 st C. Delikatnie natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia foremkę kwadratową o bokach 17 cm.Delikatnie rozpuszczamy czekoladę w naczyniu umieszczonym nad parującą wodą mieszając od czasu do czasu aż czekolada rozpuści się. Lekko studzimy.Masło cukier i ekstrakt wanilli ubijamy elektrycznym mikserem do białości. Dodajemy kolejno po jajku, dokładnie ubijając po dodaniu. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy.Dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia i mieszamy za pomocą metalowej łyżki. Na koniec dodajemy orzechy. Wykładamy masę do przygotowanej foremki. Pieczemy ok 30-35 minut lub do momentu gdy ciasto zacznie odchodzić od brzegów foremki. Zostawiamy do wystygnięcia w foremce po czym wyciągamy na kratkę. Kroimy na kwadraty.