Na śniadanie, do wczorajszych grzanek caprese proponuję pyszny koktajl na bazie jogurtu greckiego o smaku pomarańczy. Zwykle do takich koktajli używam maślanki bo wolę nieco rzadszą konsystencję ale tutaj skutecznie rozrzedza ją sok pomarańczowy. Aromat skórki doskonale tu pasuje i pysznie łączy się z cynamonem. Bardzo polecam:)Składniki:3/4 szklanki jogurtu greckiego1 (niepełna) szklanka soku wyciśniętego z pomarańczyskórka z pomarańczy1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 (zmrożony) bananew. 2 łyżki mioduW wysokim naczyniu umieścić banana, sok i skórkę z pomarańczy, cynamon, ekstrakt i jogurt. Wszystko dokładnie zmiksować i przelać do szklanek. Wierzch posypać startą skórką pomarańczy. Natychmiast podawać.Smacznego:)