ßßß
Składniki na biszkopt:5 jajek1/2 szklanki mąki2 łyżki mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczenia5 łyżek cukruUbić białka na sztywno, pod koniec dodać cukier. Dodać żółtka. Przesiać obie mąki z proszkiem. Całość delikatnie wymieszać. Przełożyć masę na tortownicę o średnicy 21 cm i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na 2 części.Składniki na nasącz:)1/4 szklanki nalewki waniliowej2/4 szklanki wodyew. 1 łyżka cukruWszystkie składniki dokładnie wymieszać.Składniki na masę:pół kostki miękkiego masła2 szklanki mleka w proszku3 łyżki żelatyny400 g jogurtu naturalnego2 szklanki truskawekpół szklanki cukruTruskawki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło utrzeć z cukrem Dodawać na przemian jogurt i mleko w proszku. Dodać żelatynę i pokrojone truskawki i wszystko dokładnie wymieszać. Pierwszy blat biszkoptu wyłożyć w tortownicy, nasączyć i wyłożyć masę. Przykryć drugim nasączyć i wyłożyć resztę masy. Wstawić do lodówki.Smacznego:)