Wykonanie
Kawa idealnie pasuje do tego
dyniowego ciasta a
wiśnie to tylko kropka nad i. Genialne połączenie sprawiło, że ciasto zniknęło błyskawicznie. Jest wilgotne, i chociaż wygląd nie jest jego mocną stroną to już smak jak najbardziej tak.
Pomysł własnySkładniki:150 g miękkiego
masła3/4 szklanki
cukru3
jajka w pokojowej temperaturze200 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszklanka
pure z dyni2 łyżki
kawyszklanka wydrylowanych
wiśni (użyłam mrożonych)
Masło utrzeć z
cukrem, dodając po jednym
jajku.
Kawę rozpuścić w minimalnej ilości
wody i wystudzić. Do
masła przesiać
mąkę z proszkiem, wymieszać. Dodać
pure dyniowe oraz rozpuszczoną
kawę, na koniec dodać
wiśnie i dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do przygotowanej formy keksowej i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 60 min, do suchego patyczka.Smacznego:)