W dalszym ciągu eksperymentuję z pastami i innymi smarowidłami do chleba. Moja dzisiejsza propozycja jest dla fanów śródziemnomorskich smaków bowiem składa się z oliwek, fety i bazylii. Pasta jest dość słona dlatego nie należy jej solić dodatkowo albo można użyć zwykłego białego serka zamiast fety i dosolić według własnych preferencji.Przy okazji polecam inne pasty: z k urczaka, z suszonych pomidorów, z zielonego groszku,Składniki:250 g fety lub zwykłego twarożku1 ząbek czosnku10 zielonych oliwek100 ml oliwy z oliwekpieprzbazyliaOliwki zmiksować blenderem. Fetę rozgnieść widelcem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę wlewając powolnym strumieniem i szybko mieszając. Przyprawić pieprzem. Można wkroić posiekane listki bazylii.Smacznego:)