ßßß
InspiracjaSkładniki na bułki:1 1/2 szklanki ciepłego mleka1 1/2 łyżki miękkiego masła380 g mąki1 1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka cukru2 dag drożdżyZ drożdży, łyżki mąki i odrobiny ciepłego mleka zrobić rozczyn. Odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce. Mąkę wymieszać z cukrem, solą. Dodać rozczyn, pozostałe mleko i masło i dokładnie wyrobić. Przełożyć do miski i odstawić do wyrośnięcia. Podzielić ciasto na 8 części i uformować okrągłe bułki. Przełożyć na blachę.Składniki na skórkę tygrysa:ziarenko świeżych drożdży1/4 łyżeczki soli1 łyżka cukru1/2 szklanki ciepłej wody3/4 szklanki mąki ryżowej1 łyżka olejuWszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min w ciepłe miejsce.Podrośnięte bułki delikatnie posmarować pasta ryżową. Wstawić je do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25-30 min. Jeśli wierzch się zbytnio przyrumieni a spód jest jeszcze blady należy je przykryć folią aluminiową.Smacznego:)