ßßß
ŹródłoSkładniki:300 g mąki pszennej2/3 łyżeczki soli8 g świeżych drożdży1 jajko plus mleko do uzupełnienia na 200 ml50 g miodu30 g roztopionego masłaziarna sezamu + rozpuszczone masło do posmarowaniaZ drożdży, łyżki mąki i łyżki mleka zrobić rozczyn, odstawić na 15 minut. Mąkę zmieszać z solą, dodać rozczyn oraz roztopione masło i jajko z mlekiem. Zagnieść ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto jest już wyrośnięte, wyrobić jeszcze raz, podzielić na 9 równych kawałków i uformować bułki. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować masłem, posypać sezamem i wstawić do piekarnika na 15 minut. Piec w temperaturze 200 st.Smacznego:)